dilluns, 1 de febrer del 2016

Podes, planters i fulles, moltes fulles

Els treballs que estem fent al "bosc del cole" (com anomenen els nens i les nenes del CEIP Antoni Brusi al seu particular espai enjardinat) són d'allò més variats i divertits, com es pot comprovar en altres entrades del bloc.

Al llarg d'aquest hivern sec i temperat hem pogut aproximar-nos a les feines pròpies de la jardinería i de la creació d'un hort urbà a l'exterior, gràcies a la generositat de l'equip directiu, professorat i PAS de l'Antoni Brusi, que ens han obert les portes del centre de bat a bat i están facilitant-nos en tot moment suport i material.

Recollida de fulles

Entre les tasques que hem fet aquests ultims mesos destaca, sense dubtes, la neteja de fulles del "bosc". La presencia de uns enormes plataners en aquest espai ha generat una enorme quantitat de fulles seques que hem hagut de gestionar com primer pas perquè l'espai fos més accesible i les parades d'hort puguéssin fer-se servir. Amb rasclets hem fet munts de fulles que després traslladàvem bé al compostador, bé al contenidor de recollida orgánica més proper.





Poda i adobament dels llimoners i l'arboç


El Bosc del Cole compta amb dos llimoners joves i una mica abatuts per la manca de llum. Els vam podar, adobar i els estem regant amb cura, esperant amb paciencia que reviscolin.

També podem trobar un exemplar molt maco de Cirerer de bosc -o Arboç- al qual també hem podat per donar-li una estructura més arbòria.
 




Preparació, adobament i plantació en les parades

Hem netejat, airejat i adobat les nostres dues parades d'hort, i hem plantat planters d'herba de canonges, enciams, pèsols i cebes.


Eliminació de les Schefleres

Com ja es descrivia a l'anterior entrada, estem eliminant totes les schefleres del Bosc del Cole, ja que el centre té la intenció de substituir aquesta planta ornamental de ràpid creixement per una col·lecció d'aromàtiques que aportin varietat i revaloritzen els parterres marginals del Bosc (i que són, per altra banda, els que més llum reben).

Compost

El Bosc del Cole compta amb tres enormes contenidors-compostadors que ens estem esforçant molt en què funcionen correctament. La clau per fer un bon compost és l'aireació i l'absència de residus no vegetals, per la qual cosa dediquem bastant temps en remenar-lo i treure els plàstics i altres residus que "es colen" en aquests contenidors.

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.